Telefon: 0374.877.477
Nu ai produse în coș. Intră în magazin
0374.877.477L-V 9-19
Buchete floriCutii floriCoşulețeCrăciunCadouriFlori în ghiveciDiverseFă-ți buchetul
Livrare flori Bucuresti

Câte fire de bambus se țin în casă pentru noroc?

Câte fire de bambus se țin în casă pentru noroc?

Din vechime, chinezii au considerat că bambusul norocos (Dracaena sanderiana) este o plantă care atrage prosperitatea, sănătatea și abundența, influențând în mod pozitiv casa în care se găsește – nu degeaba i s-a spus astfel. Dar, conform credințelor chinezești, în spatele numărului de fire de bambus pe care alegi să le ții în locuință sau la birou, se află diferite semnificații.

Conform principiilor Feng Shui, numărul de bambuși din aranjament sau din vază determină tipul de energie pe care planta îl va aduce în casa și în viața ta.

1 fir de bambus: longevitate și prosperitate

Un singur fir de bambus este asociat cu longevitatea și cu prosperitatea și poate fi un cadou potrivit pentru cineva care se află la început de drum.

Un fir de bambus este și printre cele mai potrivite cadouri business, pentru că poartă în sine semnificația creșterii afacerii.

2 fire de bambus: dragoste

În mod contrar credințelor românești, care asociază două fire de floare cu doliul, chinezii consideră că numărul 2 este norocos, căci toate lucrurile bune din viață sunt pereche. Ca atare, numărul 2 poate fi asociat și cu dragostea și buna înțelegere, iar două tulpini de bambus pot fi un cadou plin de semnificație pentru un cuplu proaspăt căsătorit.

Se mai spune și că două fire de bambus îți dublează norocul în fiecare domeniu al vieții tale.

3 fire de bambus: fericire, bogăție și viață lungă

Trei fire de bambus în casă reprezintă combinația câștigătoare.

Numărul 3 este asociat cu:

  • fericirea (Fu)
  • bogăția (Lu)
  • viața lungă (Soh)

Ca atare, trei fire de bambus sunt cadoul perfect pentru o aniversare.

Trei tulpini de bambus mai pot reprezenta și trecutul, prezentul și viitorul.

5 fire de bambus: sănătate și echilibru

Cinci sunt elementele naturii, iar echilibrul acestora îți influențează în mod pozitiv viața. 5 fire de bambus semnifică echilibru, pace, armonie și putere și acționează asupra următoarelor aspecte esențiale ale vieții tale:

  • emoții
  • intuiție
  • sănătate mentală
  • sănătate fizică
  • spiritualitate

6 fire de bambus: noroc și prosperitate

Chinezii asociază cifra 6 cu norocul. Ar fi bine să ții șase fire de bambus atât în casă, cât și la birou – prin energia lor pozitivă, ele te vor ajuta să obții succesul în viața privată și profesională.

Șase fire de bambus în casă vor atrage armonia, creând o atmosferă de bună înțelegere. Pe de altă parte, șase fire de bambus la birou vor crește succesul pe plan profesional, atrăgând oportunități importante.

7 fire de bambus: sănătate și comuniune

Șapte este cifra care îți influențeză pozitiv sănătoatea, dar semnifică și comuniunea. Sunt șapte zile în săptămână și șapte culori în curcubeu.

Șapte fire de bambus îți aduc dragostea în relație, iar pe plan profesional te pot ajuta să obții succesul într-un proiect de echipă.

8 fire de bambus: creștere

Cifra 8 este puternic asociată cu creșterea și prosperitatea. Pune în casă opt tulpini de bambus pentru a avea bogăție și succes in viață. De asemenea, cifra opt este asociată și cu fertilitatea și se spune că te ajută să devii părinte.

9 fire de bambus: noroc pe toate planurile

Nouă este numărul care îți aduce noroc în toate aspectele vieții tale.

10 fire de bambus: perfecțiune

Numărul 10 este asociat cu plenitudinea și cu perfecțiunea. Se spune că zece fire de bambus te vor ajuta să obții viața pe care ți-ai imaginat-o. Este de la sine înțeles de ce un cadou cu 10 fire de bambus este ideal pentru oamenii de care îți pasă.

11 fire de bambus: din nou noroc

Un aranjament cu 11 fire de bambus îți va aduce și mai mult noroc, determinând schimbări pozitive în viața ta.

21 fire de bambus: o binecuvântare puternică

21 de fire de bambus reprezintă succesul și armonia în toate aspectele vieții tale: sănătate, bogăție, fericire, relații, prosperitate și noroc.

Care este numărul de bambuși pe care trebuie să-l eviți?

Din toată această listă plină de semnificații pozitive, un număr a fost exclus. Acesta este 4, cifră pe care chinezii o asociază cu ghinionul și chiar cu moartea. O posibilă explicație: în limba cantoneză, cuvântul folosit pentru cifra "patru" este foarte similar cu cel care înseamnă "moarte". Această superstiție este atât de puternică, încât există chiar și clădiri înalte la care etajul patru este sărit de la numărătoare.

Va fi greu să găsești un aranjament cu 4 fire de bambus, întrucât se consideră că acesta atrage energie negativă și îți influențează în rău viața. Cultura chinezească consideră că un astfel de cadou nu numai că ar fi foarte nepoliticos, ci că ar fi ca și cum i-ai dori moartea celui căruia i-l dăruiești.

Bambusul aduce noroc

În concluzie, în afara cifrei 4, bambusul îți aduce noroc și energie pozitivă, indiferent de numărul de fire. Rămâne la latitudinea ta ce aspect din viață ți-ai dori să îmbunătățești prin influența sa benefică. În plus, bambusul este o plantă foarte decorativă care, prin culoarea sa vibrantă, înfrumusețează și dă viață încăperilor.

Aranjamente florale din articol

Bambus norocos Bambus norocos
Daca iti doresti sa daruiesti o planta norocoasa, dar care sa nu necesite o ingrijire pretentioasa, un bambus ...
100 lei79 lei
Comandă
Reducere 20%
Lucky Panda Lucky Panda
La recomandarea maestrilor Feng Shui am creat "Lucky Panda": un cadou inedit, ce contine un ursulet panda de ...
125 lei
Comandă
Produs nou
Dracena Dracena
Daca s-ar face un top al plantelor usor de crescut in apartament, Dracaena (sau pe romaneste Dracena) ar ...
175 lei
Stoc epuizat

Alte articole pe această temă

Nu ai produse in cos.
Ai nevoie de ajutor?
Telefon: 0374.877.477
L-V: 9:00 - 19:00
Oferte speciale
Secure shopping

Plata online securizata prin PayU

X

Înscrie-te să primești newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu ultimele oferte și reduceri.

Email *

Mulțumim!

Adresa ta a fost adăugată în baza noastră de date. Te vom ține la curent cu ultimele noutăți și oferte.