Telefon: 0374.877.477
Nu ai produse în coș. Intră în magazin
0374.877.477L-V 9-19
Buchete floriCutii floriCoşuriPrimăvarăCadouriFlori în ghiveciDiverseFă-ți buchetul
Livrare flori Bucuresti

Cum se îngrijesc trandafirii pitici în ghiveci?

Îngrijirea trandfirilor pitici în ghiveci

Trandafirii mici ținuți în ghiveci au nevoie de mai multa îngrijire decât cei crescuți în grădină. Pare straniu, dar acesta este adevărul! Trandafirii pitici au nevoie de ceva mai multă atenție, timp și răbdare pentru a fi îngrijiți așa cum trebuie.

În primul rând, trebuie să fii atent la micile detalii. Primul lucru pe care va trebui să-l faci după ce ai ales sau ai primit mini trandafiri, este să te asiguri despre ce fel de plantă e vorba – de plantat în grădină sau de crescut în ghiveci? În cazul în care trandafirul este de grădină, va crește prea mare pentru un ghiveci.

Alegerea ghiveciului

Este important să alegi un ghiveci care să aibă o adâncime de cel puțin 50cm și să fie tot pe atât de larg. Trandafirii pitici au nevoie de mult pământ. Evită ca eventualele acumulări de apă în farfuriuță să intre în contact cu trandafirii.

Pământul

Pământul este foarte important: investește în pământ special pentru trandafiri în ghiveci, cu PH neutru și schimbă-l o dată la doi ani!

Lumina

Trandafirii pitici au nevoie de un spațiu luminos, în care soarele să-și facă apariția cât mai des. Dacă nu primesc suficient soare, ei nu vor înflori. Îi poți plasa la o fereastră însorită sau chiar pe balcon, dacă nu este frig.

Temperatura

Temperatura potrivită pentru trandafirii pitici este între 18 și 24 grade Celsius.

Udarea corectă a trandafirilor pitici

De multe ori, tocmai udarea greșită provoacă daune serioase sau chiar moartea plantei.

Un sfat prețios, valabil pentru udarea plantelor în general: udă trandafirii după ora 22, dar înainte de răsăritul soarelui. Explicația este simplă: nu vom uda niciodată plantele atunci când este soare pentru că picăturile de apă ce rămân pe frunze se transformă în lupe ce pot arde planta pe alocuri.

O regulă simplă este aceea de a uda trandafirii pitici atunci când pământul este uscat. Însă nu aștepta ca acesta să fie foarte uscat! Evită acumulările de apă și nici nu aștepta ca planta să "moară de sete"!

Evită să torni apă pe frunze, pentru că aceasta poate duce la apariția petelor negre și la deteriorarea plantei.

Tăierea trandafirilor pitici

Florile trandafirilor pitici trebuie tăiate de îndată ce se ofilesc. Dacă faci acest lucru, planta nu doar că va arăta bine, dar va avea și o perioadă de înflorire mai lungă. Nu le rupe cu mâna, ca să nu afectezi tulpina. Folosește o foarfecă ascuțită și taie-le în unghi de 45 de grade, cam la 0,5 cm deasupra nodului frunzei.

Fertilizare

În lunile de primăvară și de vară folosește o dată la două săptămâni un îngrășământ special pentru trandafiri, bogat în fosfor, diluat la jumătate. Udă floarea înainte să administrezi îngrășământul!

Ce faci cu trandafirii pitici iarna?

Iarna trandafirii pitici intră în repaus vegetativ și își pierd frunzele. Ține-i într-un loc răcoros și udă-i din când în când, astfel încât pământul să fie doar un pic umed.

Bolile trandafirilor pitici

Trandafirii pitici sunt vulnerabili la aceleași boli și dăunători care afectează în general trandafirii.

În condiții de umiditate ridicată și aerisire necorespunzătoare, pe frunzele lor pot apărea pete negre. Este vorba despre o ciupercă și, dacă vrei să salvezi planta, trebuie să iei imediat măsuri. Taie frunzele afectate și tratează planta cu un fungicid special.

Faptul că trandafirul pitic se usucă sau se ofilește poate fi un semn al lipsei de lumină, al aerului prea uscat sau al pământului uscat. Va trebui să acorzi mai multă atenție îngrijirii corecte.

Înmulțirea trandafirilor pitici la ghiveci

Pentru a înmulți trandafirii pitici, taie un lăstar de aproximativ 10 cm și plantează-l în pământ, păstrând umiditatea ridicată. Ar fi bine să faci acest lucru primăvara, până la începutul verii.

Aranjamente florale din articol

Mini trandafiri Mini trandafiri
Dacă iubești trandafirii, dar nu ai o grădină în care să îi crești, mini trandafirii Rosa ...
149 lei
Comandă
Cufăr cu flori Senzatii tropicale Cufăr cu flori Senzatii tropicale
Un cufăr imbelsugat, plin de flori pretioase, ce aminteste de cutiile cu comori, pline de galbeni si ...
299 lei
Comandă
Produs nou
Cosulet trandafiri galbeni Cosulet trandafiri galbeni
Cine a stabilit regula ca trandafirii galbeni sunt simbolul geloziei? Sa spargem tiparul si sa daruim aceasta ...
225 lei
Comandă

Alte articole pe această temă

Nu ai produse in cos.
Ai nevoie de ajutor?
Telefon: 0374.877.477
L-V: 9:00 - 19:00
Oferte speciale
Secure shopping

Plata online securizata prin PayU

X

Înscrie-te să primești newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu ultimele oferte și reduceri.

Email *

Mulțumim!

Adresa ta a fost adăugată în baza noastră de date. Te vom ține la curent cu ultimele noutăți și oferte.