Telefon: 0374.877.477
Nu ai produse în coș. Intră în magazin
0374.877.477L-V 9-19
Buchete floriCutii floriCoşuri8 MartieCadouriDiverseFă-ți buchetul
Livrare flori Bucuresti

19 trucuri pentru păstrarea trandafirilor în vază

19 trucuri pentru păstrarea trandafirilor în vază

De obicei trandafirii, odată tăiați, rezistă maxim o săptămână, dacă sunt ținuți în apă, într-un loc răcoros. Există însă unele trucuri de îngrijire și păstrare a trandafirilor în vază, astfel încât să te poți bucura de frumusețea și prospețimea lor mai mult timp. Dacă este întreținut în mod corect, un buchet de trandafiri poate rezista și până la 10 zile.

Trucuri pentru păstrarea trandafirilor în vază

 1. Atunci când primești un buchet de trandafiri și nu te afli acasă (sau acolo unde intenționezi să-l pui în vază), cel mai important lucru este să îi asiguri apa încă de la început. Nivelul de hidratare este decisiv pentru prospețimea florilor, iar trandafirii ar trebui să stea cât mai puțin timp posibil fără apă.
 2. Alege o vază transparentă și suficient de încăpătoare pentru flori, astfel încât acestea să nu stea înghesuite și aerul să poată circula bine între ele.
 3. Curăță foarte bine, cu apă caldă și detergent, vaza în care vei pune trandafirii. Dacă obișnuiești doar să clătești vasul după ce ai aruncat florile ofilite, ar trebui să știi că bacteriile rămase vor afecta noile flori din vază.
 4. Apa din vas trebuie să fie rece în timpul verii și la temperatura camerei în timpul iernii. Nu pune niciodată apă foarte rece la trandafiri!
 5. Nu pune prea multă apă – nivelul apei din vază ar trebui să fie cam 40% din înălțimea tulpinii trandafirilor.
 6. Adaugă în apa din vază câteva picături de clor – asta dacă nu folosești apa de la robinet, care este deja tratată cu clor. Clorul întârzie apariția bacteriilor care sufocă floarea.
 7. Pune în apa de la trandafiri o lingură de zahăr la un litru de apă. Zahărul păstrează culoarea trandafirilor și îi ajută să reziste mai mult timp.
 8. Un alt ingredient util pentru întreținerea trandafirilor în vază este aspirina. Ea poate menține florile proaspete un timp îndelungat. Zdrobește o pastilă de aspirină și pune-o în apa din vas. Acidul salicilic va menține apa curată și va împiedica apariția bacteriilor care fac ca trandafirii să se ofilească.
 9. Un vechi truc pentru prospețime este să pui în apa de la trandafiri o monedă sau o bucățică de sârmă de cupru.
 10. Dacă este cazul, îndepărtează ambalajul sau panglicile cu care sunt legate florile. Nu pune niciodată în apă un buchet cu tot cu ambalaj!
 11. Înainte de a pune trandafirii în vază, taie-le cam 1,3-1,5 cm din codiță. Tulpina nu se taie oricum, ci oblic, în unghi de 45 de grade și ținând-o sub apă. Folosește pentru tăiere un cuțit curat și ascuțit și evită să folosești foarfeca, pentru simplul motiv că ai putea să zdrobești tulpina, împiedicând-o să absoarbă apă. În acest fel trandafirul nu își va sprijini toată suprafața secțiunii tăiate pe fundul vasului și se va putea hidrata în mod corect. În plus, există și alt motiv pentru care este bine să tai codițele: dacă rămâne afară din apă mai mult de 10 minute, tulpina se sigilează, iar aerul care intră în vasele tulpinii face ca trandafirul să se ofilească.
 12. Dacă trandafirii au început să se ofilească înainte de a ajunge să îi așezi în vază, poți încerca să îi revigorezi scufundând tulpinile (după ce le-ai tăiat ca mai sus) în apă fierbinte, timp de 3-4 secunde. Acest truc funcționează de cele mai multe ori pentru înviorarea trandafirilor.
 13. Rupe frunzele din partea de jos a tulpinei. Frunzele care stau în apă putrezesc repede și produc bacterii care afectează aspectul și sănătatea trandafirilor din vază.
 14. Dacă trandafirii pe care îi așezi în vază au spini, ar fi bine să nu îi îndepărtezi. Eliminarea spinilor afectează tulpinile și accelerează procesul de ofilire a trandafirilor.
 15. Atunci când pui trandafirii în vază, ai grjiă ca toate tulpinile să fie în apă și să se poată hidrata.
 16. Așază vaza cu trandafiri la lumină (dar nu în bătaia directă a soarelui), într-un loc bine aerisit și aflat departe de surse de curent sau de căldură, care ar provoca ofilirea rapidă a florilor.
 17. Nu plasa vaza aproape de fructe. Fructele emană un gaz natural, care determină ofilirea rapidă a trandafirilor.
 18. Schimbă din două în două zile apa la trandafiri, curățând vaza și adăugând de fiecare dată zahăr și aspirină în apă și tăind oblic cam circa 1 cm din tulpinile florilor. Dacă folosești un conservant special pentru trandafiri, poți schimba apa o dată la trei zile, completând-o între timp, dacă este cazul.
 19. Dacă aerul este uscat, pulverizează în fiecare zi apă pe frunzele și florile trandafirilor.

Pentru mai multe informații, citește și articolul despre cum se îngrijesc florile în vază ca să reziste mai mult timp.

Aranjamente florale din articol

Buchet 7 trandafiri albi Buchet 7 trandafiri albi
O selectie discreta de trandafiri albi ce transmit prin culoarea si parfumul specific un sentiment de pace si ...
125 lei
Comandă
Buchet scanteietor din trandafiri galbeni Buchet scanteietor din trandafiri galbeni
Un buchet stralucitor din trandafiri galbeni ce are darul de a aduce lumina si veselie. Poate fi un dar ...
199 lei
Comandă
Buchet 7 trandafiri rosii Buchet 7 trandafiri rosii
Alege acest frumos buchet realizat din 7 fire de trandafir rosu, o cifra incarcata de semnificatii ce ii va ...
150 lei129 lei
Comandă
Reducere 15%

Alte articole pe această temă

Nu ai produse in cos.
Ai nevoie de ajutor?
Telefon: 0374.877.477
L-V: 9:00 - 19:00
Oferte speciale
Secure shopping

Plata online securizata prin PayU

X

Înscrie-te să primești newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu ultimele oferte și reduceri.

Email *

Mulțumim!

Adresa ta a fost adăugată în baza noastră de date. Te vom ține la curent cu ultimele noutăți și oferte.