Telefon: 0374.877.477
Nu ai produse în coș. Intră în magazin
0374.877.477L-V 9-19
BucheteCoşuriFlori în cutiePrimăvarăCadouriFlori în ghiveciDiverseFă-ți buchetul
Livrare flori Bucuresti

Cum se impaca florile unele cu altele

Iubim florile pentru frumusețea lor și pentru emoțiile pe care ni le trezesc atunci când ne sunt oferite. Nu iți poți imagina cât de mult se asemănă florile cu oamenii. Ele cresc, se dezvoltă, înfloresc și în final mor. Mai mult decât atât, nu există doua flori identice chiar dacă sunt sub aceeași denumire. Fiecare este diferită în felul ei, dezvoltându-și propria personalitate.

Florile au și ele simpatii și antipatii, unele preferă să stea singure, iar altele sunt foarte prietenoase. Astfel, este important să cunoaștem cum se împacă florile unele cu altele pentru a le păstra prospețimea cât mai mult timp. Trebuie să știi că unele flori le pot afecta pe celelalte atunci când se află în același vas cu apă sau chiar sa le ajute. Află în acest articol cum se influențează florile reciproc!

Florile toxice

Există mai multe flori care sunt considerate toxice și este bine să le ținem separat de celelalte în vasul cu apă. Din acesta categorie fac parte florile cu tija mucilaginoasă toxică, cele care elimină o substanță vâscoasă, dăunătoare. Zaharurile și polizaharidele din aceasta substanță favorizează formarea bacteriilor în apă, ceea ce scurtează rapid durata de viață a celorlalte flori. Un alt aspect care duce la ofilirea florii este ca această substanță densă blocheză captarea apei prin tijă. Florile de primăvară, cele care cresc din bulbi au tije mucilaginoase și sunt reprezentative pentru gradul de toxicitate. Narcisele, frumoasele flori în formă de trompetă, sunt foarte toxice și afectează alte specii care i se alătură în vasul cu apă. Foarte interesant este că dacă le punem împreună cu lalele, narcisele le vor schimba culoarea în galben din cauza substanței eliminate. Evită să asociezi narcisele cu alte flori dacă vrei să le salvezi viața. Zambilele și calele elimină de asemenea acestă substanță toxică care omoară alte flori, de aceea este recomandat să le țineți într-o vază separată. Tot din categoria florilor de primăvară se află lalelele care atrag antipatia altor flori. Ele se pot ofili din cauza liliacului, narciselor sau florilor de nu-mă-uita.

Alte flori toxice sunt garoafele. Dacă sunt depozitate împreună cu trandafirii în vasul cu apă le va scurta durata de viață. Pe lista celor mai toxice plante se află lăcrămioarele. Oricât de mult le iubim pentru parfumul suav si florile delicate, cel mai bine le admirăm singure, nu împreună cu alte flori.

Flori care se influențează pozitiv

Bineînțeles că multe flori se iubesc unele pe celelalte și nu au o problemă să locuiască împreună în vaze sau în aranjamentele florale. Cel mai important este sa eviți alăturarea florilor toxice cu alte specii. Există și câteva influențe pozitive. Narcisele, chiar dacă sunt dăunătoare, cresc durata de viață a irișilor. Trandafirii din gradina își intensifica parfumul seducător în preajma cepei, usturoiului sau pătrunjelului. Însă acestea sunt flori principale care au nevoie de spaţiu şi nu suportă în apropierea lor alte plante. Lavanda este benefică pentru multe flori, deoarece ține la distanță dăunătorii prin mirosul intens. Acum că ai aflat cum se împacă florile unele cu altele cu siguranță nu vei mai avea o problemă cu ofilirea spontană!

Aranjamente florale din articol

Buchet Primavară în suflet Buchet Primavară în suflet
Culorile pastelate ne incalzesc privirea si ne deschid sufletul la fel cum soarele reinvie natura odata cu ...
145 lei
Comanda
Buchet multicolor de lalele Buchet multicolor de lalele
Lalelele sunt considerate unele dintre cele mai gratioase si elegante flori, fiind unanim apreciate de-a ...
119 lei
Comanda
Buchet Festivalul primaverii Buchet Festivalul primaverii
Acesta este buchetul perfect pentru a spune ca primavara isi face simtita prezenta, iar florile proaspete de ...
140 lei125 lei
Comanda
Reducere 10%

Alte articole pe aceasta tema

Nu ai produse in cos.
Ai nevoie de ajutor?
Telefon: 0374.877.477
L-V: 9:00 - 19:00
Oferte speciale
Secure shopping

Plata online securizata prin PayU

X

Înscrie-te să primești newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu ultimele oferte și reduceri.

Email *

Mulțumim!

Adresa ta a fost adăugată în baza noastră de date. Te vom ține la curent cu ultimele noutăți și oferte.